Situácia s vodou sa zlepšuje, v S. Ľubovni je dodávka obnovená

08.02.2012 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 8. februára (TASR) – Situácia s nedostatkom pitnej vody na Spiši sa zlepšuje. \"Mesto Krompachy je už zásobované vodou z verejnej vodovodnej siete, pričom Regionálny ústav verejného zdravotníctva v Spišskej Novej Vsi potvrdil, že voda je zdravotne bezchybná a môže byť použitá na pitné účely,\" uviedla hovorkyňa Veolie, Podtatranskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti, a.s. Božena Dická.
Situácia je stabilizovaná aj v obci Rudňany, jej vyššie položené časti však ešte stále majú nedostatok pitnej vody vo verejnej sieti. \"V obci Mlynky zostávajúce horné časti lokality sú stále bez dodávky pitnej vody, mestá Gelnica, Margecany a obec Jaklovce už majú obnovenú dodávku pitnej vody z verejnej vodovodnej siete,\" doplnila Dická.
Od utorka (7.2.) od 23. hodiny bola obnovená dodávka vody v Starej Ľubovni pre celé mesto. Výnimkou je cca 20 rodinných domov na Vsetínskej a Zimnej ulici. Tam pretrváva problém so zamŕzaním domových vodovodných prípojok. Za posledných 24 hodín sa výdatnosť vodného zdroja v Jakubanoch stabilizovala, čo potvrdzuje predpoklad dodávky pitnej vody v celom meste.
Aktuálne sa vyhodnocujú výsledky mikrobiologických rozborov, ktoré zabezpečuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Starej Ľubovni. Rozvoz balenej pitnej vody pokračuje v súčinnosti s mestskou políciou pre ulice Zimná a Vsetínska. V ranných hodinách bola obnovená dodávka vody aj v obci Chmeľnica. \"V priebehu dnešného dňa predpokladáme, že dodávka vody bude zabezpečená aj pre obec Plavnica,\" dodala hovorkyňa.
 

Vyberte región